Paste alla napoletana

de Gusti in Spaghete, 30 Iun 2011 | 27180 vizualizari

 

Am preparat reteta de paste alla napoletana tras de mineca de busuiocul proaspat din frigider si de usturoiul nou luat din piata de la o mamaica ... Chiar acum primesc felicitari ... "Excelente sint" striga din sufragerie Irina :)) ... Va recomand sa pregatiti aceasta reteta de Paste alla napoletana ...

 

INGREDIENTE

  • paste fettuccine (sau spaghete, sau pene)
  • 2 cepe medii
  • 5-6 catei de usturoi intregi, curatati de coaja
  • rosii uscate (am folosit din cutie, conservate in ulei)
  • o rosie
  • ulei de masline
  • 2-3 frunze busuioc proaspat
  • 20 gr baza pentru mancaruri mirodenia 
  • sare
  • piper
  • un virf de cutit de oregano uscat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste alla napoletana:

Taiem ceapa marunt si o punem la calit alaturi de usturoiul catei intregi (dar curatati de coaja). La final vom inlatura usturoiul dupa ce uleiul i-a prins aroma. In timp ce se caleau, am taiat rosiile uscate si le-am adaugat apoi in tigaie (am folosit un wok, e ok sa fie mai larga, pentru ca la final punem pastele in ea, peste sos).

Am pus apa la fiert pentru paste intr-o craticioara, adaugind citeva picaturi de ulei si baz amirodenia fuchs.

Am taiat cubulete o rosie medie, carnoasa si am adaugat-o in wok.

Am pus pastele cind apa a inceput sa fiarba.

Din apa in care fierb pastele punem citeva linguri si in sos, pentru ca amidonul da consistenta sosului.

Am fiert pastele al dente (trebuie sa ramina usor tari, sa simti o urma a fibrei lor cind le incerci cu dintii).

Le-am strecurat si am adaugat pastele peste sos, amestecind 1-2 minute./

Am pus in farfurie si am adaugat busuioc proaspat, rupt bucati cu mina. (nu trebuie sa adaugati parmezan sau alte brinzeturi, caci ar anihila aroma busuiocului)

 

TIPS-URI

1

 In cartea sa "Bucataria lui Antonio Passarelli", simpaticul italian recomanda a fi insotite de un pahar de vin usor, putin fructat, alb sau roze

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste alla napoletana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

feliciacristea46 1

15.02.2013, 22:58

bunaaaaaa, tare !

cristeena20 1

22.04.2013, 14:18

Wow..un deliciu!!!!!la favorite cu ele!!!

Angelina_Elena 1

06.06.2013, 15:09

Trebuie sa le prepar neaparat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii